Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Ceea ce este complet inteles nu se va mai repeta

Bildschirmfoto-2013-10-22-um-21.46.53

In autocunoastere nu este necesara confesiunea, constientizarea de sine creaza oglinda in care toate lucrurile sunt reflectate, fara distorsiuni.

Fiecare gand-sentiment este proiectat asa cum este pe ecranul constientizarii pentru a fi observat, studiat si inteles; dar acest flux al intelegerii este blocat atunci cand apare respingerea, judecarea, acceptarea sau identificarea.

Mai mult, ecranul este privit si inteles – nu ca o obligatie de a practica sau pune in aplicare, ci pentru ca durerea si intristarea prezinta un interes irezistibil, care da nastere autodisciplinei – cu o intensitate mai mare prin constientizare si aceasta da nastere la randul sau intelegerii.

Puteti urmari un lucru care se misca incet; o masina rapida trebuie facuta sa incetineasca atunci cand se doreste a studia miscarile ei. In mod similar, gandurile si sentimentele pot fi studiate si intelese doar atunci cand mintea este capabila sa functioneze lent; dar odata dobandita aceasta capacitate, se poate trece la o viteza mai mare, ceea ce o face extrem de calma.

Atunci cand se rotesc la viteza foarte mare paletele unui ventilator, acestea par a fi o folie continua de metal. Dificultatea noastra este de a incetini procesele mintii, astfel incat fiecare gand si sentiment sa poata fi urmarit si inteles. Ceea ce este profund si bine inteles, nu se va mai repeta. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult! Va multumesc tuturor!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite