Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Cea mai inalta forma de energie

JidduKrishnamurti2

O idee cu privire la energie este cu totul diferita de realitatea energiei in sine. Avem formule sau concepte ale modului de a produce o energie de cea mai inalta calitate. Dar formula este in totalitate diferita de capacitatea energiei de auto-reinnoire.

Cea mai inalta forma a acestei energii, apogeul, este acea stare a mintii cand nu are nici o idee, nici un gand, nici o directie intr-un anumit sens sau un anumit motiv – adica energia pura.

Si aceasta calitate a energiei nu mai poate fi intalnita dupa. Nu puteti spune: “Bine, spune-mi cum s-o obtin, <modus operandi>, calea”. Nu exista nici o cale.

Pentru a descoperi singuri natura acestei energii, trebuie sa intelegem energia care este irosita zilnic, atunci cand vorbim, atunci cand auzim o pasare, o voce, atunci cand vedem un izvor, vastitatea cerului, taranii murdari, bolnavi, infometati si copacul care se estompeaza seara pe masura ce scade lumina zilei.

Observati ca totul este energie. Si aceasta energie se obtine din alimente, din razele soarelui.

Aceasta energie fizica, zilnica pe care o avem, evident poate fi amplificata, crescuta prin tipul potrivit de alimentatie si altele. Ceea ce este necesar, in mod evident.

Insa aceeasi energie, devine energie a psihicului – care este gandirea – din momentul in care energia are o contradictie in sine, aceasta energie devine o energie risipita.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Existența și continuitatea acestui blog este posibila grație celor ce ma sustin prin donatii, astfel pot plati serviciile de gazduire a acestui site. Va multumesc tuturor!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite