Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Cauza centrala a conflictului

k1929

Sa nu credeti ca daca pur si simplu va doriti pace, veti avea pace, daca in viata zilnica, in relatiile pe care le aveti sunteti agresivi, acaparatori, cautand securitatea psihologica aici sau pentru lumea de dincolo.

Trebuie sa intelegem cauza centrala a conflictului si a durerii si apoi sa o inlaturam si nu doar sa cautam pacea in exterior. Dar veti vedea ca cei mai multi dintre noi sunt indolenti.

Suntem prea lenesi pentru a mentine auto-observarea si a ne intelege pe noi insine, si a fi lenes este de fapt o forma de vanitate, credem ca altii vor rezolva aceasta problema pentru noi si ne vor da pace, sau ca ar trebui distrusi oamenii – aparent putini – care cauzeaza razboaie.

Atunci cand individul este in conflict interior, in sine, el trebuie sa creeze in  mod inevitabil conflict in exterior, si numai el poate aduce pacea in sine, si astfel in lume, pentru ca el este lumea.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. O mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii abonat la cele mai noi articole postate pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

Clik pe linkul de mai jos pentru abonare:

Invitatie in WhatsApp Grup