Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Care este reactia ta?

kk6

Atunci cand observati aceste femei sarace care transporta o sarcina grea pentru piata, sau privesti copiii de la tara care se joaca in noroi, care nu au educatia pe care voi o primiti, care nu au o casa adecvata, nici curatenie, nici haine suficiente, alimentatie inadecvata – atunci cand observi toate acestea – care este reactia ta?

Este foarte important sa observi tu insuti propria reactie. Va voi spune care a fost a mea.

Acesti copiii nu au un loc pentru a dormi, tatal si mama sunt ocupati pe tot parcursul zilei, fara nici o vacanta, copiii nu stiu niciodata ce inseamna sa fii iubit, sa fii ingrijit; parintii nu stau cu ei sa le spuna povesti despre frumusetile pamantului si cerului.

Si ce societate este cea care a produs aceste imprejurari cand exista oameni extrem de bogati care au tot ce-si doresc si in acelasi timp exista oameni care nu au nimic?

Ce fel de societate este, si cum a  luat fiinta?

Puteti revolutiona, puteti distruge modelul acestei societati, dar chiar din distrugerea acesteia, se naste una noua, care este iarasi acelasi lucru intr-o alta forma – politicienii si militarii cu casele lor speciale de vacanta, privilegii, si asa mai departe in jos, la toate clasele sociale.

Acest lucru se intampla dupa fiecare revolutie, franceza, rusa, chineza, dar este posibil a crea o societate in care toata aceasta coruptie si mizerie sa nu existe?

Aceasta poate fi creata doar atunci cand tu si eu, ca indivizi, ne detasam de colectiv, atunci cand suntem liberi de ambitie si stim ce inseamna a iubi.

Aceasta a fost reactia mea in acea clipa.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite