Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Cand exista iubire, nu exista sine

krisnaobservator

Realitatea, adevărul, nu trebuie recunoscute. Pentru a veni adevărul, convingerile, experiențele, virtutea, căutarea virtuții – ceea ce este diferit de a fi virtuos – toate acestea trebuie să treacă.

Persoana virtuoasă, care caută și urmărește în mod conștient virtutea, niciodată nu poate găsi realitatea.

Aceasta poate fi o persoană cumsecade, decentă; dar asta este cu totul altceva decât un om al adevărului, de omul care înțelege. Pentru un om al adevărului, adevărul a venit în ființa sa.

Un om virtuos este un om drept, neprihănit, dar acest om nu poate înțelege ce este adevărul, deoarece virtutea sa este o acoperire a sinelui, o consolidare a sinelui, deoarece el caută și urmărește virtutea.

Când el spune ”trebuie să nu fiu lacom”, această stare de non-lăcomie în care el trăiește, întărește sinele.

Acesta este motivul pentru care este atât de important să fii ”sărac” nu doar în lucrurile și bunurile lumești, dar de asemenea în credință și cunoaștere.

Un om bogat, deținător al bogățiilor lumești, sau un om bogat în cunoaștere și credință, nu va cunoaște niciodată altceva decât întunericul. Și va fi centrul tuturor nenorocirilor și mizeriei.

Dar dacă tu și eu, ca indivizi, vedem această întreagă lucrare a sinelui, atunci vom cunoaște ce este iubirea.

Eu vă asigur că este singura reformă care ar putea schimba lumea. Iubirea nu este a sinelui. Sinele nu poate recunoaște iubirea.

Tu spui ”te iubesc” dar apoi, după ce spui asta, în experiența directă, în acțiunea imediată, iubirea nu este prezentă.

Dar atunci când cunoști ce este iubirea, nu există sinele.

Când există iubire, nu există sine.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, openload, vimeo, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce!Fără sprijinul vostru acest website poate dispărea.


stefaniaOctober 10, 2016 - 4:15 am

INTR-O SINGURA FRAZA POT SPUNE CEVA ;AM VENIT PRIN PARINTI SPRE A INVATA ,LECTII <3 E FOARTE DIFERITA GANDIREA NOASTRA FATA DE CEEA CE NE SPUNETI <3 ASTEPT LUMINA LUI DUMNEZEU ,SPRE ILUMINARE <3 SPRE A MERGE SPRE TRANSCEDENTAL <3 ATAT CAT POT ,IMI ASCULT VOCEA INTERIOARA SI INCERC SA ELIMIN EGOOUL CARE ESTE DAT SA-L FOLOSESC DOAR IN DIFERITE OCAZII .SINELE SUPERIOR DORESTE ALTCEVA !!!!!!!!!!!!!!

Your email is never published or shared.