Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Calitatea dorintei

krishnamurti3

Ce se întâmplă dacă nu condamnăm dorința nejudecând-o ca fiind bună sau rea, ci pur și simplu să fim conștienți de ea? Mă întreb dacă știți ce înseamnă a fi conștient de ceva?

Cei mai mulți dintre noi nu suntem conștienți deoarece ne-am obișnuit să condamnăm, să judecăm, să evaluăm, să legitimăm, să alegem. Alegerea împiedică în mod evident conștientizarea, deoarece întotdeauna alegerea se face în urma conflictului.

A fi conștient atunci când intri într-o cameră, a vedea întregul mobilier, covorul sau absența acestora și așa mai departe, doar a vedea, a fi conștient de tot, fără nici un sentiment de judecată – este foarte dificil.

Ați încercat vreodată să priviți o persoană, o floare, o idee, un sentiment sau emoție fără nici o alegere, fără nici o judecată?

Și dacă cineva face la fel cu dorința, dacă trăiește cu ea, fără a o nega sau a spune ”Ce să fac cu această dorință? Este atât de urâtă, atât de agresivă, violentă”, fără a-i da un nume, un simbol, fără a o acoperi cu un cuvânt – atunci aceasta mai este o cauză de tulburare, de criză?

Atunci, dorința este ceva care trebuie înlăturat, distrus?

Vrei să o distrugi deoarece distrugerea unei dorințe în favoarea alteia creează conflict, mizerie și contradicție; și se vede cum cineva încearcă să scape din acest veșnic conflict.

Deci, putem fi conștienți în totalitate de dorință?

Ceea ce vreau să spun prin totalitate nu este doar o dorință sau mai multe, ci toate calitățile dorinței.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.
 

Am câteva costuri operaționale pentru acest website și petrec mult timp pentru a-l menține funcțional. Donația dvs. face acest lucru posibil. Vreau să vă mulțumesc pentru asta. Să menținem acest website funcțional fără reclame enervante, doar prin donații voluntare. Acest lucru ar fi atât de minunat! Dacă nu puteți dona sau nu doriți, nu vă faceți griji. De asemenea, este OK.