Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Bunatatea nu are cauza

jiddu-krishnamurti-violence

Dacă am un motiv pentru a fi bun, poate acesta aduce bunătatea? Sau este bunătatea complet lipsită de acest îndemn de a fi bun, care se bazează întotdeauna pe un motiv? Este binele opusul răului? Orice opus conține sămânța propriului său opus, nu-i așa?

Există lăcomia și idealul de non-lăcomie. Când mintea urmărește non-lăcomia, când încearcă să fie non-lacomă, ea este încă lacomă, deoarece dorește să fie ceva.

Lăcomia presupune dorință, dobândire, expansiune și când mintea vede faptul că nu merită să fie lacomă, atunci vrea să fie non-lacomă, deci motivul este același, de a fi sau de a dobândi ceva.

Atunci când mintea nu vrea să mai dorească, rădăcina dorinței este încă prezentă. Deci, bunătatea nu este opusul răului, este o stare cu totul diferită.

Și care este această stare?

Evident, bunătatea nu are nici o cauză deoarece toate cauzele se bazează pe sine; aceasta este mișcarea egocentrică a minții.

Deci, ce înțelegem prin bunătate?

Cu siguranță, bunătatea există doar atunci când există o atenție totală.

Atenția nu are nici o cauză, nici un motiv.

Atunci când există o cauză pentru atenție, este aceasta atenție?

Dacă aș fi atent pentru a dobândi ceva, a dobândi fie că este bun sau rău, aceasta nu este atenție, este o distragere a atenției. O divizare, o împărțire.

Bunătatea poate exista doar atunci când există o atenție totală, în care nu există nici un efort de a fi sau a nu fi.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.
 

Am câteva costuri operaționale pentru acest website și petrec mult timp pentru a-l menține funcțional. Donația dvs. face acest lucru posibil. Vreau să vă mulțumesc pentru asta. Să menținem acest website funcțional fără reclame enervante, doar prin donații voluntare. Acest lucru ar fi atât de minunat! Dacă nu puteți dona sau nu doriți, nu vă faceți griji. De asemenea, este OK.