Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Atunci cand mintea este ocupata

krishnamurti3

Daca aceasta schimbare are loc constient sau inconstient nu are importanta. Schimbarea constienta implica efort; a produce inconstient o schimbare implica deasemenea un efort, o lupta.

Atata timp cat nu exista o lupta, un conflict, schimbarea este doar o aplicatie, ceva executat, si aceasta nu aduce nici o intelegere; si prin urmare nu mai este deloc schimbare.

Deci este mintea capabila sa indeplineasca problema schimbarii – dorinta de acumulare, avaritia, de exemplu, fara a face nici un efort, observand doar toate implicatiile avaritiei?

Din aceasta cauza nu puteti vedea toate implicatiile avaritiei atata timp cat nu exista nici un efort pentru schimbare.

Schimbarea reala poate avea loc doar atunci cand mintea nu mai revine din nou la problema, cu toate amintirile obositoare ale trecutului.

Evident, nu poti avea o minte proaspata, curioasa, daca mintea este deja ocupata.

Si mintea inceteaza sa mai fie ocupata doar atunci cand vede adevarul cu privire la faptul ca este ocupata.

Nu puteti vedea adevarul daca nu sunteti in totalitate atenti, daca traduceti ceea ce se spune in ceva care ti se potriveste, ori traducand in termeni proprii.

Tu trebuie sa vii cu ceva nou, cu o minte proaspata, si o minte nu este proaspata atunci cand este ocupata, constient sau inconstient. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce!


Dacă fiecare dintre vizitatorii acestui blog, care simt că îi ajută aceste informaţii, ar oferi drept multumire, de fiecare dată când intră aici, măcar 5 lei, (atat e transferul minim in cont), ajutorul vostru ar fi minim, practic insesizabil pentru voi, însă pentru noi ar însemna mult. (clik aici pentru mai multe detalii...)