Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Atunci cand mintea este ocupata

krishnamurti3

Daca aceasta schimbare are loc constient sau inconstient nu are importanta. Schimbarea constienta implica efort; a produce inconstient o schimbare implica deasemenea un efort, o lupta.

Atata timp cat nu exista o lupta, un conflict, schimbarea este doar o aplicatie, ceva executat, si aceasta nu aduce nici o intelegere; si prin urmare nu mai este deloc schimbare.

Deci este mintea capabila sa indeplineasca problema schimbarii – dorinta de acumulare, avaritia, de exemplu, fara a face nici un efort, observand doar toate implicatiile avaritiei?

Din aceasta cauza nu puteti vedea toate implicatiile avaritiei atata timp cat nu exista nici un efort pentru schimbare.

Schimbarea reala poate avea loc doar atunci cand mintea nu mai revine din nou la problema, cu toate amintirile obositoare ale trecutului.

Evident, nu poti avea o minte proaspata, curioasa, daca mintea este deja ocupata.

Si mintea inceteaza sa mai fie ocupata doar atunci cand vede adevarul cu privire la faptul ca este ocupata.

Nu puteti vedea adevarul daca nu sunteti in totalitate atenti, daca traduceti ceea ce se spune in ceva care ti se potriveste, ori traducand in termeni proprii.

Tu trebuie sa vii cu ceva nou, cu o minte proaspata, si o minte nu este proaspata atunci cand este ocupata, constient sau inconstient. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite