Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Atentia fara impotrivire

Mentineti un sentiment si observati ce se intampla

Stiti ce este spatiul. Aici in aceasta camera exista spatiul. Distanta de aici pana la casa ta, intre pod si casa ta, intre aceasta banca de pe malul raului si alta – toate acestea sunt spatiu.

Acum, exista deasemenea spatiu in mintea ta? Daca in mintea ta exista spatiu, atunci in acest spatiu exista tacere – si din aceasta liniste provine orice altceva, deoarece atunci poti asculta, poti fi atent fara rezistenta.

Iata de ce este foarte important sa existe spatiu in minte. Daca mintea nu este supra-aglomerata, daca nu este mereu ocupata, atunci putem asculta latratul cainilor, sunetul unui tren care trece pe pod la distanta si de asemenea sa fim pe deplin constienti de ceea ce spune o persoana care vorbeste aici.

Atunci mintea va fi vie, aceasta nu va fi ceva mort.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite