Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Atentia fara impotrivire

Mentineti un sentiment si observati ce se intampla

Stiti ce este spatiul. Aici in aceasta camera exista spatiul. Distanta de aici pana la casa ta, intre pod si casa ta, intre aceasta banca de pe malul raului si alta – toate acestea sunt spatiu.

Acum, exista deasemenea spatiu in mintea ta? Daca in mintea ta exista spatiu, atunci in acest spatiu exista tacere – si din aceasta liniste provine orice altceva, deoarece atunci poti asculta, poti fi atent fara rezistenta.

Iata de ce este foarte important sa existe spatiu in minte. Daca mintea nu este supra-aglomerata, daca nu este mereu ocupata, atunci putem asculta latratul cainilor, sunetul unui tren care trece pe pod la distanta si de asemenea sa fim pe deplin constienti de ceea ce spune o persoana care vorbeste aici.

Atunci mintea va fi vie, aceasta nu va fi ceva mort.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce! Daca tot nu porneste, va rog sa trimite-ti un mesaj de la rubrica contact si verific sursa la server daca mai este valida.


Vă rugăm să donați cât considerați de cuviință pentru a contribui la eforturile mele de extindere a acestui proiect educațional unic. Orice sumă va fi folosită pentru acoperirea costurilor lunare de traducere și mentenanță tehnică a site-ului. (mai multe aici...)