Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Atentia este nelimitata, fara frontiere

J-Krishnamurti

In cultivarea mintii, accentul nostru nu ar trebui sa fie pus pe concentrare, ci pe atentie. Concentrarea este un proces de fortare a mintii, de a o restrange la un punct, in timp ce atentia este fara frontiere.

In acest proces mintea este intotdeauna limitata de frontiera, este marginita, dar atunci cand preocuparea noastra este de a intelege totalitatea mintii, simpla concentrare a mintii devine un impediment.

Atentia este nelimitata, fara frontierele cunoasterii. Cunoasterea vine prin concentrare, si orice expansiune a cunoasterii se afla in continuare in interiorul frontierelor proprii.

In starea de atentie mintea poate sau nu sa utilizeze cunoasterea ca o necesitate in urma procesului de concentrare; dar partea nu este niciodata intreg si punand impreuna mai multe parti nu vom avea perceptia intregului ansamblu.

Cunoasterea care este un proces cumulativ, de concentrare, nu produce intelegerea infinitului. Totalitatea nu va fi niciodata cuprinsa de o minte concentrata.

Deci atentia este de o importanta primordiala, dar nu o putem avea printr-un efort de concentrare. Atentia este o stare in care mintea invata fara un centru al cunoasterii care acumuleaza experienta.

O minte care se concentreaza in sine utilizeaza cunoasterea ca un mijloc de proprie expansiune; si aceasta activitate devine auto-contradictorie si anti-sociala.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.
 

Am câteva costuri operaționale pentru acest website și petrec mult timp pentru a-l menține funcțional. Donația dvs. face acest lucru posibil. Vreau să vă mulțumesc pentru asta. Să menținem acest website funcțional fără reclame enervante, doar prin donații voluntare. Acest lucru ar fi atât de minunat! Dacă nu puteți dona sau nu doriți, nu vă faceți griji. De asemenea, este OK.