Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Aspiratia catre necunoscut

Krishnamurtivopii

Tu vrei sa-ti spun ce este realitatea. Poate indescriptibilul sa fie descris in cuvinte? Poti sa masori ceva incomensurabil? Poti prinde vantul in pumnul tau?

Si daca o faci, este acesta vant? Daca masori ceea ce este incomensurabil, este aceasta masuratoare reala? Daca formulezi aceasta, este real?

Desigur nu, deoarece in momentul in care descrii ceva ce este de nedescris, acesta inceteaza de a mai fi real.

In momentul in care traduci necunoscutul in cunoscut, acesta inceteaza a mai fi necunoscut.

Cu toate acestea avem mereu aspiratia catre necunoscut.

Mereu dorim sa cunoastem deoarece atunci vom fi in masura sa continuam, si vom putea, credem noi, sa prindem fericirea ultima, permanenta.

Dorim sa stim de ce nu suntem fericiti, deoarece ne straduim lamentabil, deoarece suntem uzati, degradati.

Cu toate acestea in loc sa realizam simplul fapt – ca suntem degradati, plictisiti, obositi, in criza – vrem sa ne indepartam de ceea ce este cunoscut in necunoscut, care devine apoi cunoscut si, prin urmare, nu putem niciodata gasi realitatea.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

INFO: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce. - DMCA


Dacă vă place acest site, iar informațiile prezentate vă sunt de ajutor, ajutati acum acest site cu o donație prin serviciul electronic securizat PayPal sau direct in cont bancar. (clik aici)