Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Aseaza fundamentul imediat

jiddu-krishnamurti-violence

O minte linistita nu cauta nici un fel de experienta. Si deci este complet linistita, fara nici o miscare spre trecut, si prin urmare libera de cunoscut, atunci vei gasi, daca ai ajuns atat de departe, ca exista o miscare a necunoscutului care nu este recunoscuta, care nu este traductibila, care nu poate fi redata in cuvinte – atunci vei descoperi ca existenta este o miscare imensa.

Aceasta miscare este atemporala deoarece acolo nu exista nici timp, nici spatiu, nici cineva care sa experimenteze, nici ceva de castigat sau de realizat.

O astfel de minte stie ce este creatia – nu creatia pictorului, a poetului, verbalizarea; ci creatia care nu are un motiv, care nu are nici o expresie.

Aceasta creatie este iubirea si moartea.

Toata treaba asta de la inceput pana la sfarsit este calea meditatiei.

Un om care mediteaza trebuie sa se inteleaga pe sine.

Fara cunoasterea de sine nu se poate merge mai departe.

Oricat de mult ai incerca sa mergi mai departe, vei putea merge doar in proiectia ta; si propria ta proiectie este foarte apropiata, este foarte stransa si nu te duce nicaieri.

Meditatia este procesul de stabilire a acestei baze imediat si realizarea acestei stari de liniste natural, fara nici un efort.

Si doar atunci mintea va patrunde dincolo de timp, dincolo de experienta si dincolo de cunoastere.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce! Daca tot nu porneste, va rog sa trimite-ti un mesaj de la rubrica contact si verific sursa la server daca mai este valida.


Vă rugăm să donați cât considerați de cuviință pentru a contribui la eforturile mele de extindere a acestui proiect educațional unic. Orice sumă va fi folosită pentru acoperirea costurilor lunare de traducere și mentenanță tehnică a site-ului. Perioadele ridicate de trafic pe site pot conduce la blocarea serverului și activarea automată a unui plan tarifar de găzduire a trezireainteligentei.ro pe care nu mi-l pot permite fără ajutorul publicului.