Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Aseaza fundamentul imediat

jiddu-krishnamurti-violence

O minte linistita nu cauta nici un fel de experienta. Si deci este complet linistita, fara nici o miscare spre trecut, si prin urmare libera de cunoscut, atunci vei gasi, daca ai ajuns atat de departe, ca exista o miscare a necunoscutului care nu este recunoscuta, care nu este traductibila, care nu poate fi redata in cuvinte – atunci vei descoperi ca existenta este o miscare imensa.

Aceasta miscare este atemporala deoarece acolo nu exista nici timp, nici spatiu, nici cineva care sa experimenteze, nici ceva de castigat sau de realizat.

O astfel de minte stie ce este creatia – nu creatia pictorului, a poetului, verbalizarea; ci creatia care nu are un motiv, care nu are nici o expresie.

Aceasta creatie este iubirea si moartea.

Toata treaba asta de la inceput pana la sfarsit este calea meditatiei.

Un om care mediteaza trebuie sa se inteleaga pe sine.

Fara cunoasterea de sine nu se poate merge mai departe.

Oricat de mult ai incerca sa mergi mai departe, vei putea merge doar in proiectia ta; si propria ta proiectie este foarte apropiata, este foarte stransa si nu te duce nicaieri.

Meditatia este procesul de stabilire a acestei baze imediat si realizarea acestei stari de liniste natural, fara nici un efort.

Si doar atunci mintea va patrunde dincolo de timp, dincolo de experienta si dincolo de cunoastere.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite