Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Ascultarea aduce libertatea

utuh

Cand faci un efort pentru a asculta, tu asculti?  Nu este o distragere a atentiei efortul, impiedicand ascultarea? Faci un efort atunci cand asculti ceva care iti place?

Nu sunteti constienti de adevar, si nu veti vedea falsitatea atata timp cat mintea va este ocupata in vreun fel cu efortul, cu comparatia, cu justificarea sau condamnarea.

Ascultarea insasi este un act complet; insusi actul de a asculta aduce propria libertate.

Dar sunteti cu adevarat preocupati de a asculta, sau de modificarile si turbulentele interioare?

Daca ati asculta, domnule, in sensul de a fi constient de conflictele si contradictiile dumneavoastra, fara a merge spre un anume mod de gandire, probabil toate acestea ar inceta.

Vezi tu, noi incercam in mod constant sa fim ceva, sau sa realizam o anumita stare, pentru a accede la un anumit fel de experienta si a evita o alta, astfel incat mintea este vesnic ocupata cu ceva, niciodata nu este calma, linistita pentru a putea asculta zgomotul propriilor lupte si dureri.

Fii simplu si nu incerca sa devii ceva sau sa castigi o anumita experienta.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite