Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Actul perceptiei

krisnaobservator

Tu observi si eu nu observ – de ce se produce acest lucru? Cred ca acest lucru se produce atunci cand cineva este captiv in timp; tu nu observi lucrurile in acel moment, eu le observ in acel moment.

Observarea ta este o actiune a intregii tale fiinte, si intreaga ta fiinta nu este prinsa, captiva in timp; nu percepi o aparitie treptata a lucrurilor; observi ceva imediat, instantaneu; asa actioneaza adevaratul act al perceptiei.

Eu nu observ; vreau sa aflu de ce nu observ.

Ce anume ma face sa observ ceva in totalitate, integral, astfel incat inteleg totul imediat?

Observati intreaga structura a vietii: frumusetea, uratenia, tristetea, bucuria, sensibilitatea extraordinara; observati toate acestea iar eu nu pot.

Observ o parte dar nu intregul, totul.

Omul care observa ceva in totalitate, integral, care vede viata in totalitate, evident trebuie sa fie inafara timpului.

Domnule, asculta toate acestea, deoarece au ceva de a face cu existenta noastra zilnica.

Nu este ceva spiritual, filosofic, inafara existentei de zi cu zi.

Daca intelegem acest lucru, atunci vom intelege rutina noastra zilnica, plictiseala, durerile, angoasele si temerile noastre.

Asa ca nu etichetati de la distanta spunand: “Ce are a face cu existenta noastra zilnica?” Are.

Se poate observa – cel putin pentru mine este foarte clar – incat puteti taia ca un chirurg cordonul care ne leaga de intreaga suferinta, imediat.

De aceea doresc sa abordam aceasta impreuna. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii abonat la cele mai noi articole postate pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

Clik pe linkul de mai jos pentru abonare:

Invitatie in WhatsApp Grup