Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Actul perceptiei

krisnaobservator

Tu observi si eu nu observ – de ce se produce acest lucru? Cred ca acest lucru se produce atunci cand cineva este captiv in timp; tu nu observi lucrurile in acel moment, eu le observ in acel moment.

Observarea ta este o actiune a intregii tale fiinte, si intreaga ta fiinta nu este prinsa, captiva in timp; nu percepi o aparitie treptata a lucrurilor; observi ceva imediat, instantaneu; asa actioneaza adevaratul act al perceptiei.

Eu nu observ; vreau sa aflu de ce nu observ.

Ce anume ma face sa observ ceva in totalitate, integral, astfel incat inteleg totul imediat?

Observati intreaga structura a vietii: frumusetea, uratenia, tristetea, bucuria, sensibilitatea extraordinara; observati toate acestea iar eu nu pot.

Observ o parte dar nu intregul, totul.

Omul care observa ceva in totalitate, integral, care vede viata in totalitate, evident trebuie sa fie inafara timpului.

Domnule, asculta toate acestea, deoarece au ceva de a face cu existenta noastra zilnica.

Nu este ceva spiritual, filosofic, inafara existentei de zi cu zi.

Daca intelegem acest lucru, atunci vom intelege rutina noastra zilnica, plictiseala, durerile, angoasele si temerile noastre.

Asa ca nu etichetati de la distanta spunand: “Ce are a face cu existenta noastra zilnica?” Are.

Se poate observa – cel putin pentru mine este foarte clar – incat puteti taia ca un chirurg cordonul care ne leaga de intreaga suferinta, imediat.

De aceea doresc sa abordam aceasta impreuna. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce! Daca tot nu porneste, va rog sa trimite-ti un mesaj de la rubrica contact si verific sursa la server daca mai este valida.


Vă rugăm să donați cât considerați de cuviință pentru a contribui la eforturile mele de extindere a acestui proiect educațional unic. Orice sumă va fi folosită pentru acoperirea costurilor lunare de traducere și mentenanță tehnică a site-ului. (mai multe aici...)