Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Actiunea imediata

krishnamurti1

Daca esti in relatie cu ceva, cu sotia sau cu copiii tai, cu cerul, cu norii, cu orice realitate, in momentul in care gandirea interfereaza cu acea realitate, vei pierde contactul.

Gandurile izvorasc din memorie. Memoria este imaginea, si de acolo privesti, prin urmare exista o separare intre observator si ceea ce observa.

Trebuie sa intelegem acest lucru foarte profund.

Aceasta separare a observatorului de ceea ce observa este cea care permite observatorului sa-si doreasca mai multa experienta, mai multe senzatii, el cautandu-le si urmarindu-le vesnic.

Trebuie inteles total si complet ca atata timp cat exista observatorul, cel care cauta o experienta, cenzorul, entitatea care evalueaza, judeca, condamna, nu exista nici un contact direct cu ceea ce este.

Cand aveti o durere, durere fizica, exista perceptia directa, nu observatorul care simte durerea; exista numai durerea.

Deoarece nu exista un observator, aceasta este o actiune imediata.

Nu exista o idee inaintea actiunii, este doar actiune atunci cand exista durere, deoarece este un contact fizic direct.

Durerea esti tu; aceasta este durerea.

Atata timp cat acest lucru nu este complet inteles, realizat, explorat si simtit profund, sesizat integral, nu intelectual sau verbal – ca observatorul este ceea ce observa – toata viata este un conflict, o contradictie intre dorinte opuse, “ceea ce ar trebui sa fie” si “ceea ce este”.

Puteti face acest lucru numai daca sunteti constienti, atunci cand priviti ceva in calitate de observator, la fel ca atunci cand privesti o floare, norii sau orice altceva.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite