Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Actiunea fara procesul gandirii

krishnamurti1

Ce înțelegem prin idee? Desigur, ideea este procesul de gândire. Nu-i așa? Ideea este un proces de aplicare a gândirii; și gândirea este întotdeauna o reacție fie a conștientului sau a subconștientului.

Gândirea este un proces de verbalizare, ca rezultat al memoriei; gândirea este un proces în timp.

Deci, atunci când acțiunea se bazează pe procesul gândirii, o astfel de acțiune trebuie să fie în mod inevitabil condiționată, izolată. O idee trebuie să se opună altei idei, o idee trebuie să fie dominată de o alta. Există o discrepanță între acțiune și idee.

Încercăm să aflăm dacă poate exista o acțiune fără idee. Vedem cum ideile îi separă pe oameni.

După cum deja am explicat, cunoștințele și credințele în esență separă, împart oamenii.

Credințele niciodată nu unesc oamenii; ele întotdeauna separă oamenii; atunci când acțiunea se bazează pe o idee, pe o credință sau un ideal, o astfel de acțiune în mod inevitabil este izolată, fragmentată.

Este posibil a se acționa fără procesul gândirii, gândirea fiind un proces în timp, un proces calculat, un proces de auto-protecție, un proces care implică credința, negarea, condamnarea, justificarea.

Cu siguranță, trebuie să fie posibil la tine, ca și la mine, la amândoi, toate acțiunile sunt posibile fără idee.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.
 

Am câteva costuri operaționale pentru acest website și petrec mult timp pentru a-l menține funcțional. Donația dvs. face acest lucru posibil. Vreau să vă mulțumesc pentru asta. Să menținem acest website funcțional fără reclame enervante, doar prin donații voluntare. Acest lucru ar fi atât de minunat! Dacă nu puteți dona sau nu doriți, nu vă faceți griji. De asemenea, este OK.