Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Actiunea de ascultare iti va elibera mintea

1301127669_J_krishnamurthi

Cineva iti spune ceva, il asculti. Actiunea de a asculta este o actiune eliberatoare. Cand vezi realitatea, perceptia intensa a acesteia este eliberarea de aceasta. Ascultarea intensa, vederea intensa a unei realitati are un efect extraordinar, fara nici un efort de gandire.

Sa luam un singur lucru – sa zicem ambitia. Am analizat suficient prin ceea ce face, care sunt efectele sale. O minte care este ambitioasa nu poate sti ce este compasiunea, mila, simpatia, nu poate sti ce este iubirea.

O minte ambitioasa este o minte cruda, nemiloasachiar si spiritual in exterior sau in interior.

Auziti. Auziti. Atunci cand auzi, tu traduci ceea ce auzi si spui: “Cum as putea trai in aceasta lume care este construita pe ambitie?”

Prin urmare, nu ati ascultat. Ati raspuns, ati reactionat la o declaratie, la un fapt; prin urmare, nu priviti realitatea.

Aveti doar traducerea realitatii, sau aveti o opinie cu privire la realitate, sau un raspuns la realitate, prin urmare, nu priviti realitatea.

Daca ascultati fara nici un sentiment de reactie, de evaluare, cu siguranta atunci realitatea creaza energia care distruge, sterge, indeparteaza, matura ambitia, care genereaza conflicte.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite