Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Actionand fara idee este calea iubirii

00_feb

Gândirea este întotdeauna limitată de gânditor, care este condiționat; gânditorul este întotdeauna condiționat și niciodată nu este liber; când apare gândul, imediat urmează ideea.

Acțiunea în baza unei idei creează multă confuzie. Știind toate acestea, este posibil să acționăm fără idee?

Da, aceasta este calea iubirii.

Iubirea nu este o idee; nu este o senzație, nu este memorie; Ea nu este sentimentul amânării, o modalitate de auto-protecție.

Putem fi conștienți de calea iubirii, doar atunci când înțelegem întregul proces al ideii.

Acum, este posibil să abandonăm celelalte metode și să cunoaștem calea iubirii, care este singura eliberare, singura salvare?

Nici o altă cale, politică sau religioasă, nu va rezolva problema. Aceasta nu este o teorie pe care va trebui să o credeți sau să reflectați asupra ei, ci va trebui să o adoptați în viața voastră; ea trebuie să fie reală.

Când te iubesc, este aceasta o idee?

Nu accepta; doar observă, examinează, pătrunde profund în asta, deoarece oricare altă cale am încercat nu a adus un răspuns la mizerie și suferință.

Politicienii pot promite; așa-numitele organizații religioase pot promite fericirea în viitor; dar nu o avem acum, iar viitorul este relativ neimportant când sunt flămând.

Am încercat toate căile; și putem cunoaște calea iubirii dacă cunoaștem procesul ideii și îl abandonăm, asta înseamnă a acționa. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite