Meditatii zilnice cu Krishnamurti – A sti sa nu cooperezi

j-krishnamurti-1

Reformatorii politici, sociali si religiosi, provoaca doar mai multa suferinta omului, daca acesta nu intelege modul de functionare a propriei minti.

In intelegerea totala a procesului mintii este necesara o revolutie radicala spre interior, si din aceasta revolutie interioara izvoraste adevarata actiune de cooperare, nu o cooperare conforma unui model, fara autoritate, fara ceva care iti este cunoscut.

Cand vei sti cum sa cooperezi, datorita acestei revolutii interioare, atunci vei sti deasemenea cand sa nu cooperezi, ceea ce este foarte important, poate chiar mai important.

Noi cooperam acum cu orice persoana care aduce o reforma, o schimbare, care perpetueaza doar conflictele si mizeria – dar daca vom sti ce inseamna spiritul de cooperare care ia nastere prin intelegerea procesului total al mintii in care exista libertate de sine, atunci exista posibilitatea de a crea o noua civilizatie, o lume total diferita, in care nu exista nici o alegere, nici comparatie sau invidie.

Aceasta nu este o utopie sau teorie, dar starea actuala a mintii este constant iscoditoare in urmarirea a ceea ce este adevarat si binecuvantat.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce!


Dacă fiecare dintre vizitatorii acestui blog, care simt că îi ajută aceste informaţii, ar oferi drept multumire, de fiecare dată când intră aici, măcar 5 lei, (atat e transferul minim in cont), ajutorul vostru ar fi minim, practic insesizabil pentru voi, însă pentru noi ar însemna mult. (clik aici pentru mai multe detalii...)