Meditatii zilnice cu Krishnamurti – A simti moartea

krishnamurti3

Ne este frica de moarte. Pentru a pune capat fricii de moarte trebuie sa intram in contact cu moartea, nu cu imaginea pe care a creat-o gandirea despre moarte, noi trebuie sa simtim efectiv aceasta stare.

In caz contrar, nu exista un sfarsit al fricii, deoarece cuvantul moarte creeaza teama, si nu doresti sa vorbesti despre asta.

Fiind sanatos, normal, cu capacitatea de a rationa clar, gandind obiectiv, observand, este posibil pentru noi sa intram in contact cu realitatea, cu intregul?

Corpul fizic, organismul, prin uzura, prin boala, va muri in cele din urma.

Daca suntem sanatosi dorim sa aflam ce reprezinta moartea.

Nu este o dorinta morbida, deoarece poate prin moarte vom intelege viata.

Viata, asa cum este ea acum, este tortura, o criza fara sfarsit, o contradictie, si prin urmare, exista conflicte, mizerie si confuzie.

Zilnic mergi la birou, repetarea placerii cu suferintele sale, anxietatea, orbecairea, incertitudinea – asta este ceea ce noi numim viata.

Ne-am obisnuit cu acest tip de viata. Am acceptat-o; vom imbatrani cu ea si vom muri.

Pentru a afla ce este viata precum si pentru a afla ce este moartea, trebuie sa intri in contact cu moartea.

Asta este, trebuie incheiat in fiecare zi tot ceea ce cunosti.

Trebuie pus capat imaginii pe care ti-ai construit-o despre sine, despre familie, despre relatia cu cineva, imaginea pe care ti-ai construit-o prin placere, prin relatiile sociale, totul.

Asta este ceea ce are loc atunci cand survine moartea.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce! Daca tot nu porneste, va rog sa trimite-ti un mesaj de la rubrica contact si verific sursa la server daca mai este valida.


Vă rugăm să donați cât considerați de cuviință pentru a contribui la eforturile mele de extindere a acestui proiect educațional unic. Orice sumă va fi folosită pentru acoperirea costurilor lunare de traducere și mentenanță tehnică a site-ului. (mai multe aici...)