Meditatii zilnice cu J. Krishnamurti – Sentimentele si emotiile produc cruzime

JidduKrishnamurti2

Putem vedea ca nici o emotie si nici un sentiment nu isi au locul atunci cand exista iubire. Sentimentalismele si emotiile sunt doar reactii la ceea ce ne place sau ne displace. Imi place de tine si sunt foarte entuziasmat. Imi place acest loc, o, este minunat, si toate celelalte, ceea ce implica faptul ca altceva nu-mi place, si asa mai departe.

Astfel, sentimentul si emotia produc cruzimea. Ati remarcat vreodata asta? Identificarea cu acea carpa numita drapel national este un factor emotional si sentimental pentru care sunteti dispusi sa-i omorati pe altii, si care se numeste dragoste de tara, iubirea aproapelui…?

Putem vedea ca in cazul in care sentimentele si emotiile ne coplesesc, iubirea nu exista. Sunt doar emotii si sentimente care produc cruzime, placere si neplacere.

Si se poate vedea, deasemenea, ca atunci cand exista gelozie, nu este iubire, in mod evident. Sunt invidios ca aveti o pozitie mai buna, locuri de munca mai bune, case mai bune, sunteti mai frumos, mai inteligent, si eu sunt gelos pe voi. Eu nu spun, de fapt, ca sunt gelos, dar voi concura cu voi, este o forma de gelozie, de invidie.

Deci, invidia si gelozia nu sunt iubire, inlaturati-le; eu nu va spun sa le inlaturati si in acelasi timp sa continuati sa fiti invidiosi – inlaturati-le precum ploaia spala praful adunat de mai multe zile pe o frunza; doar indepartati-le.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite