Meditatii zilnice cu J. Krishnamurti – Nu etichetati un sentiment

JidduKrishnamurti2

Ce se intampla cand nu dai un nume? Observi o emotie, o senzatie, cat mai direct si exact si prin urmare ai o relatie diferita cu ea, asa cum trebuie sa ai cu o floare cand nu o numesti. Trebuie sa va uitati la ea din nou.

Cand nu numiti un grup de oameni trebuie sa va uitati la fiecare individ in parte, sa nu-i tratati ca pe o multime. Prin urmare esti mult mai alert, mult mai dispus sa observi, capabil sa intelegi mai mult; ai un sentiment profund de iubire si compasiune; dar daca ii tratati pe toti ca pe o multime, aceasta este contrariul. Daca nu etichetezi, trebuie sa observi fiecare sentiment asa cum apare. Atunci cand etichetezi, sentimentul este diferit de eticheta? Sau eticheta trezeste sentimentul?

Daca nu numesc un sentiment, adica in cazul in care gandirea nu functioneaza pur si simplu cu cuvinte, sau daca nu gandesc in cuvinte, imagini sau simboluri – ceea ce majoritatea o facem – atunci ce se intampla?

Desigur atunci mintea nu este altceva decat un observator. Cand mintea nu gandeste in simboluri, imagini, nu exista nici un ganditor separat de gandire, care este cuvantul. Atunci mintea este linistita, nu-i asa? Nu a devenit linistita, este linistita. Cand mintea este cu adevarat linistita, atunci emotiile care apar pot fi abordate imediat. Doar cand dam nume sentimentelor, prin aceasta le intarim astfel incat sentimentele au continuitate; acestea sunt stocate intr-un centru, din care vom da ulterior etichete, fie pentru a le intari, fie pentru a le comunica.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite