Meditatii zilnice cu J. Krishnamurti – Inteligenta sentimentelor

JidduKrishnamurti2

Primul lucru de facut – daca as putea sugera – este sa aflam de ce gandim intr-un anumit fel si de ce simtim intr-un anumit mod. Nu incercati sa modificati, nu inceracati sa analizati gandurile si emotiile voastre, deveniti doar constienti de gandurile care va orienteaza intr-o anumita directie si va motiveaza sa actionati.

Desi puteti descoperi motivul prin analiza, desi ati putea descoperi cate ceva prin analiza, aceasta nu va fi realitatea; realitatea va fi doar atunci cand sunteti intens constienti in clipa prezenta a manifestarii gandului si emotiei tale, atunci vei observa extraordinara lor subtilitate si finetea rafinamentului lor.

Atata timp cat aveti un “trebuie” si un “nu trebuie”, datorita acestei constrangeri nu veti putea descoperi cat de usor va puteti pierde in gandire si emotie.

Iar eu sunt sigur ca ati primit prin educatie acest “trebuie” si “nu trebuie” si prin urmare ati distorsionat gandirea si sentimentul. Ati fost legat si schilodit de sisteme, metode, de catre profesorii vostri. Deci renuntati la “trebuie” si “nu trebuie”.

Acest lucru nu inseamna imoralitate, ci a deveni constienti de o minte care spune “eu trebuie” si “eu nu trebuie”.

Ca o floare care infloreste intr-o dimineata, astfel se intampla si cu inteligenta – este acolo, functioneaza, realizand intelegerea.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina