Meditatii zilnice cu J. Krishnamurti – Emotiile nu duc nicaieri

1301127669_J_krishnamurthi

Indiferent daca esti ghidat de emotii sau de intelect ajungi la disperare pentru ca acestea nu duc nicaieri. Totusi iti dai seama ca iubirea nu este placere, iubirea nu este dorinta.

Stii ce este placerea, domnule? Cand percepeti ceva sau atunci cand aveti un sentiment, va ganditi la acest sentiment, va atasati in mod constant de acel sentiment, pana cand acesta va ofera placere, iar aceasta placere doriti sa o repetati, iar si iar. Atunci cand un om este mai mult sau putin ambitios, aceasta ii ofera placere. Cand un om cauta putere, pozitie, prestigiu in numele tarii, in numele unei idei, si altele, aceasta ii fac placere. El nu are dragoste deloc, si prin urmare el creaza raul in lume. El aduce lupta in interior si in exterior.

Deci a realizeaza ca emotiile, sentimentul, entuziasmul, bunatatea si altele, nu au nimic de-a face cu iubirea adevarata, cu compasiunea.

Toate sentimentele, emotiile, au de-a face cu gandirea si prin urmare conduc la placere si durere.

Iubirea nu are nici durere nici intristare pentru ca ea nu este rezultatul placerii sau dorintei.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce!


Dacă fiecare dintre vizitatorii acestui blog, care simt că îi ajută aceste informaţii, ar oferi drept multumire, de fiecare dată când intră aici, măcar 5 lei, (atat e transferul minim in cont), ajutorul vostru ar fi minim, practic insesizabil pentru voi, însă pentru noi ar însemna mult. (clik aici pentru mai multe detalii...)