Meditatii zilnice cu J. Krishnamurti – Adevarul subtil

JidduKrishnamurti2

Aveti o strafulgerare de intelegere, acea extraordinara rapiditate de intuitie atunci cand mintea este foarte tacuta, atunci cand gandirea este absenta, atunci cand mintea nu este impovarata de propriul zgomot. Deci, intelegerea oricarui lucru, a unei imagini de arta moderna, copilul sau sotia, aproapele tau, sau a intelege adevarul care este in toate lucrurile, poate veni numai atunci cand mintea este foarte linistita.

Dar  linistea nu poate fi cultivata pentru ca in cazul in care vei cultiva linistea mintii, aceasta nu va fi o minte linistita, va fi o minte moarta.

Cu cat esti mai mult interesat de ceva, cu atat mai mult vei avea intentia de a intelege mai simplu, mai clar, fara ajutorul mintii. Atunci verbalizarea inceteaza. Dupa gandire urmeaza cuvantul, iar acesta este cel care interfereaza.

Acesta este ecranul cuvintelor, este memoria care intervine intre cerinta si raspuns. Acesta este cuvantul care raspunde cererii, pe care il numim intelect.

Deci, mintea care se afla intr-o continua palavrageala, care este verbalizarea, nu poate sa inteleaga adevarul, adevarul in relatie, nu un adevar abstract. Nu exista nici un adevar abstract. Dar adevarul este foarte subtil.

Este subtil deoarece este dificil sa-l urmarim. El nu este abstract. El vine atat de rapid, atat de misterios, incat nu poate fi perceput de minte, ca un hot in noapte, vine pe ascuns, atunci cand nu esti pregatit sa-l primesti. Admiterea lui este doar o chemare a lacomiei. Deci, o minte care este prinsa in plasa cuvintelor nu poate sa inteleaga adevarul.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite