Mecanismul dependentei de droguri in creier

Diferitele medicamente acționează diferit, dar rezultatul comun este că acumularea de dopamină în sinapsă la o cantitate mult mai mare decât în ​​mod normal. Aceasta provoacă o stimulare continuă, poate o stimulare excesivă a neuronilor și este responsabilă de euforie prelungită și intensă experimentată de consumatorii de droguri. Expunerea repetată la creșterea dopaminei cauzate de medicamente în cele din urmă de-sensibilizează sistemul de recompensare. Sistemul nu mai răspunde la stimulii de zi cu zi; singurul lucru care este răsplătitor este drogul. Așa schimbă drogurile prioritatea vieții persoanei. După ceva timp, chiar și medicamentul își pierde capacitatea de a recompensa și sunt necesare doze mai mari pentru a obține efectul răsplătitor. Acest lucru duce în cele din urmă la supradozaj de medicamente.

Vezi online cu traducere:


Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite