Mecanismul dependentei de droguri in creier

Diferitele medicamente acționează diferit, dar rezultatul comun este că acumularea de dopamină în sinapsă la o cantitate mult mai mare decât în ​​mod normal. Aceasta provoacă o stimulare continuă, poate o stimulare excesivă a neuronilor și este responsabilă de euforie prelungită și intensă experimentată de consumatorii de droguri. Expunerea repetată la creșterea dopaminei cauzate de medicamente în cele din urmă de-sensibilizează sistemul de recompensare. Sistemul nu mai răspunde la stimulii de zi cu zi; singurul lucru care este răsplătitor este drogul. Așa schimbă drogurile prioritatea vieții persoanei. După ceva timp, chiar și medicamentul își pierde capacitatea de a recompensa și sunt necesare doze mai mari pentru a obține efectul răsplătitor. Acest lucru duce în cele din urmă la supradozaj de medicamente.

Vezi online cu traducere:

Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.
 

Am câteva costuri operaționale pentru acest website și petrec mult timp pentru a-l menține funcțional. Donația dvs. face acest lucru posibil. Vreau să vă mulțumesc pentru asta. Să menținem acest website funcțional fără reclame enervante, doar prin donații voluntare. Acest lucru ar fi atât de minunat! Dacă nu puteți dona sau nu doriți, nu vă faceți griji. De asemenea, este OK.