Sorin Modreanu – Marile religii : in India

Premonitia

Hinduismul se bazează pe principalele dogme ale brahmanismului, pe care le combină cu diverse practici magice.

Principalele trăsături ale religiei sînţ credinţa în metempsihoză şi în răsplata în “viaţă de apoi”. Hinduismul propagă un ascetism sever.

Brahmanismul îşi are baza teoretică în “Upanişade”, scriere sacră în limba sanscrită conţinînd comentarii ale “Vedelor” (prima jumătate a mileniului I î.e.n.).

La rîndul lor, Vedele cuprind patru opere sacre :

Rigveda – ştiinţa imnurilor.

Samaveda – ştiinţa melodiilor.

Yajurveda – ştiinţa invocaţiilor sacrificiale.

Atharveda – ştiinţa vrăjilor.

Aceste scrieri religioase au fost create ca urmare a unor revelaţii de către Rishi – înţelepţi.

Ideea principală a brahmanismului este “Samsara” – ciclu eţem de reîncarnări.

Brahmanismul propovăduieşte credinţa în spiritul universal (“Brahma”, care în sanscrită înseamnă “Absolutul”, este considerat creator al lumii). Brahma este reprezentat ca un om cu patru feţe, îndreptate în patru direcţii.

Impreună cu Şiva şi Vişnu, Brahma formează trinitatea divină hinduistă.

Budismul, religie născută în sec. V î.e.n. în India, a fost întemeiat de Siddhartha Gautama Buddha. Ideea centrală a acestei religii este că viaţa, fiind un izvor de suferinţă, remediul ei ar fi perfecţionarea spirituală, cu treapta ei supremă “Nirvana” (în sanscrită înseamnă “repausul absolut”), care presupune încetarea ciclului de reîncarnări.


Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite