Man of Steel: Eroul – Povestea lui Isus in versiunea moderna

man-of-steel-802694l-1600x1200-n-dff827b1

Scenariul a fost scris de David Samuel Goyer s-a nascut pe 22 decembrie 1965 in Michigan. El si fratele sau Jeff au fost crescuti numai de mama sa. In scoala a avut de suferit de pe urma faptului ca era evreu, copiii ii spuneau ca l-a omorat pe Isus si il luau la bataie. 

Screen Shot 07-10-16 at 11.56 AM

Inainte de a se predea la generalul Zod (Pilat), Superman (Isus) merge in gradina Ghetsimani, in film este prezentata gradina ca biserica, pe fundal se vede clar Superman care il are in fundal pe Isus care se roaga inainte de a se lasa prins.

Discutia lui este de fapt un inceput de rugaciune: “Nu stiu de unde sa incep. Nava aia care a venit noapte trecuta. Eu sunt (Isus) cel pe care-l cauta.”

Screen Shot 07-10-16 at 12.05 PM

Citat din film:

Stii de ce te vor?” Nu. Cu acest general Zod (Pilat) chiar daca ma predau, nu este nici o garantie ca-si va tine cuvantul dat. Daca exista o sansa sa salvez Pamantul, daca ma predau. (isus care se preda ca sa moara pentru noi). Nu ar trebui sa aleg asta? Ce iti spune instictul? (dumnezeu). Ca nu se poate avea incredere in Zod. (Pilat). Dar problema este ca nu sunt sigur ca se poate avea incredere nici in Pamanteni.

Se lasa prins, dar vrea sa vorbeasca cu Lois Lane (Maria Magdalena) ceea pe care o iubea, Lois Lane era prizoniera in tabara iudeilor. Se preda ostasilor si comandantului iudeilor, desigur pentru ca o iubea.

Dupa care incepe povestea. De ce te predai lui Zod?(Pilat). Ma predau umanitati, este o diferenta.(moare pentru umanitate). L-ai lasat pe om sa te incatuseze. Nu ar fi fost o predare daca m-as fi opus. Si daca asta ii face sa se simta mai in siguranta, atunci cu atat mai bine. De la ce este “S”-ul? . Nu este un “S”. In lumea mea inseamna speranta. (isus era din alta lume). Ei bine, aici este un “S” . Ce zici de “Salvare” .. probabil asta vroiau sa zica dar taie cu un bazait.

Sunt aici de 33 de ani, doctore. (exact varsta lui Isus cand se lasa prins). 

Sa punem cartile pe masa, dle general. Va este frica de mine pentru ca nu ma puteti controla. (era o discutie cu iudeii care sigur nu il puteau controla). Dar asta nu inseamna ca sunt inamicul vostru. ( esigur romani erau inamicii comuni).

Deci povestea noua este ca Isus sa predat pentru iubita sa, Lois Lane, iar mai apoi pentru familia sa. Deci a fost santajat sa se lase prins. 

 

Vizionati clipul selectat:

Screen Shot 07-10-16 at 12.31 PMIsus venind de sus(cer) cu soarele(dumnezeu) in spate.

 

De unde a venit Isus?

 

Canaaneenii își numeau zeii Elohim, după cum demonstrează și o tăbliță descoperită la Ebla, de prin 2.300 î.e.n., unde zeul Dagon era în fruntea unui panteon format din 200 de Elohim. Numele se traduce prin „Copiii lui El”, Elohim fiind identic cu sumerianul Anunna („Copiii lui An”) sau cu akkadianul Anunnaki („Copiii lui An și Ki”). El era zeitatea supremă în Canaan, autoritatea divină și creatorul lumii. Epitetele sale îi indică aria competențelor: „ab șnm” („Tatăl anilor”), „mlk” („Regele”), „’b’adm” („Tatăl bărbaților”), „batnyu binwati” („Creatorul creaturilor”), „’El gibbor” („Războinicul El”), „qaniyunu ’olam” („Eternul creator”) și „’abu bani ’ili” („Tatăl zeilor”).

 

Isus (Superman-Eroul) de vorba cu tatal sau:

 

Acum vizionati filmul din alta perspectiva. O sa ramaneti uimiti de un posibil adevar.

 

Filmul se poate vedea online cu traducere la linkul – https://bit.ly/2T0s5aN


Putem să fim, fie egoişti, fie altruişti, să ne gândim la sine sau la alţii. Nu există alte opţiuni. Libertatea de alegere este posibilă când ambele opţiuni sunt în mod clar vizibile şi egal apreciate (sau respinse). Dacă aş vedea o singură opţiune, va trebui s-o urmez. De aceea, pentru a alege liber, trebuie să-mi văd propria natură şi natura Creatorului.

Ajuta acest blog sa ramana deschis si fara reclame. Este nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite