Joshua Foer – Ispravi de memorie pe care oricine le poate face

Screen Shot 03-04-16 at 08.35 AM

Există oameni care pot memora rapid liste de mii de numere, ordinea cărţilor de joc dintr-un pachet (sau zece!), şi multe altele. Sciitorul ştiinţific Joshua Foer descrie tehnica denumită palatul memoriei şi îi arată carateristica cea mai remarcabilă: oricine poate învăţa cum s-o folosească, inclusiv el.

Vietile noastre sunt suma amintirilor noastre. Cat de mult suntem dispusi sa pierdem din vietile noastre si asa scurte prin pierderea noastra in iPhone, Samsung, Tv, etc, prin neacordarea de atentie oamenilor vis-a-vis de noi care vorbesc cu noi, prin faptul ca suntem atat de lenesi ca nu suntem dispusi sa procesam mai profund. Am invatat direct de la sursa ca exista o capacitate incredibila de a memora latenta in noi toti. Dar daca vreti sa traiti o viata memorabila, trebuie sa fii acel gen de persoana care isi aduce aminte sa isi aduca aminte.

Selectati limba romana pentru traducere!

 


Ca sa avem acces la internet trebuie sa platim un abonament, apoi avem nevoie de un telefon sau calculator care desigur au nevoie de energie electrica, pentru toate trebuie platit. La fel si acest blog ca sa existe el are costuri, ca blogul sa functioneze am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest site, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite