Jim Collins – Despre descoperirea antibioticelor cu ajutorul inteligentei artificiale

Înainte de pandemia coronavirus, bioinginerul Jim Collins și echipa sa au combinat puterea inteligenței artificiale cu biologia sintetică, în efortul de a combate altă criză iminentă: super-bacteriile rezistente la antibiotice. Collins explică modul cum și-au redresat eforturile pentru a crea o serie de instrumente și compuși antivirali care să ajute la lupta cu COVID-19, și ne împărtășește planul lor de a descoperi șapte clase noi de antibiotice în următorii șapte ani. (Acest plan ambițios face parte din Proiectul TED Audacious, inițiativă TED de a inspira și finanța schimbarea la nivel global.)

Vezi online cu traducere:

 


Putem să fim, fie egoişti, fie altruişti, să ne gândim la sine sau la alţii. Nu există alte opţiuni. Libertatea de alegere este posibilă când ambele opţiuni sunt în mod clar vizibile şi egal apreciate (sau respinse). Dacă aş vedea o singură opţiune, va trebui s-o urmez. De aceea, pentru a alege liber, trebuie să-mi văd propria natură şi natura Creatorului.

Ajuta acest blog sa ramana deschis si fara reclame. Este nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite