Jill Bolte Taylor – Mi-am pierdut Egoul

OPRAH: Intreaga emisferă stângă era hemoragica?

DR. JILL BOLTE TAYLOR: Da, da. La început sângera puţin înăuntru, dar era o hemoragie, care a devenit din ce în ce mai mare pe parcursul dimineţii.

OPRAH: Şi emisfera stângă ce face pentru noi?

JILL: E limbajul nostru, capacitatea de a gândi secvenţial, metodic, liniar, de a putea şti că A plus B este egal cu C. Este capacitatea noastră de a comunica cu lumea exterioară.

OPRAH: Şi emisfera dreaptă ne dă imaginea de ansamblu?

JILL: Emisfera dreaptă este imaginea de ansamblu. Toate informaţiile, contextul general.

Este intuiţia noastră, martorul sau observatorul nostru. Este capacitatea noastră de a trăi pacea, pacea interioară profundă. Cele două emisfere sunt foarte diferite din perspectiva funcţiilor lor.

OPRAH: Şi toată emisfera stângă a amuţit?

JILL: Da, a fost complet redusă la tăcere.

OPRAH: Ceea ce înseamnă că v-afi pierdut egoul.

JILL: Mi-am pierdut egoul. Eram, în esenţă, un copil în corpul unei femei şi nu aveam nicio amintire din viaţa mea.

OPRAH: Atunci ce mai exista? V-aţi pierdut egoul, sentimentul de a fi şi contextul.. „Sunt profesor la Harvard. Eu sunt…”

JILL: Nu mai eram nimic din toate astea.

OPRAH: Dar ceea ce aţi avut a fost un sentiment de unicitate, o linişte şi legătura cu omenirea intr-un mod pe care nu l-aţi avut înainte, pentru că toate celelalte lucruri au fost reduse la tăcere.

JILL: Exact. Când mă uit la oameni care au avut tot felul de traume, mă întreb: „Ce au câştigat?” Eu am câştigat această cunoaştere incredibilă a păcii interioare profunde şi revelaţia extraordinară că totul este interconectat.

Am pierdut graniţele trupului meu, aşa că am simţit că sunt enormă, la fel de mare ca Universul, pentru că nu mai era bine definit că aici încep, şi acolo mă termin.

 


Cartile lui Jill Bolte Taylor se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 
 
Cartile lui Oprah Winfrey se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce!


Sa daruiesti este o calitatea a Creatorului, ca sa devenim ca el, noi trebuie sa primim placere din daruire, din aceasta cauza cei care ne sustin prin donatii sunt foarte putini.

(clik aici pentru mai multe detalii...)