Jiddu Krishnamurti si Pupul Jayakar – Cum poate cineva cercetea sursa vietii?

Care este sursa existenţei, a vieţii, a tuturor acţiunilor? Cum aborează mintea ceva ce nu ştie dar vrea să studieze, ceva care cere o subtilitate intensă, o ordine temeinică ? De ce nu se simte omnul responsabil pentru războaie, cruzime, lucrurile teribile care se întâmplă în lume? Fiinţele umane au creat o mare dezodrine în interiorul lor şi deci şi în exterior. Cum ajunge cineva să înţeleagă, să fie conştient de originea dezordinii? Care este starea de acţiune care se naşte din atenţia totală? Este nevoie să trec prin toate astea pentru a îmi observa recţiile, rărpunsurile, relaţiile-intime sau nu- cu ceilalţi? Orice persoană care este atenţa, vrea să audă, care spune “Trebuie să găsesc sursa vieţii” şi care caută cu pasiune, nu doar uneori, Acela va asculta. Nu pe mine-va asculta pur şi simplu. Este în aer.

Vezi online cu traducere:

Brockwood Park 1982 – Dialogul 1 – Cum poate cineva cercetea sursa vieţii?

 

Brockwood Park 1982 – Dialogul 2 – Putem trăi fără povara miilor de zile trecute?

Este posibil să ne păstrăm o minte tânără şi totuşi veche? Ce este conştiinţa? Când suferinţa încetează, creierul nu caută o existent viitoare în paradis. Este posibil să renunţ la întregul conţinut al conştiinţei mele, umane, care s-a format timp de milenii? Se poate elibera creierul de propria sclavie? Este posibil să privim viaţa ca un întreg, fără fragmentări?

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Ca sa avem acces la internet trebuie sa platim un abonament, apoi avem nevoie de un telefon sau calculator care desigur au nevoie de energie electrica, pentru toate trebuie platit. La fel si acest blog ca sa existe el are costuri, ca blogul sa functioneze am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest site, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite