Jiddu Krishnamurti – Religie, moarte si meditatie

Nu există gândire Estică sau Vestică, există doar atât: gândire. Adevarul nu este al tău sau al meu. Şi nu există nici o cale către acesta. O minte religioasă nu aparţine nici unei naţionalităţi, nu are credinţe, o asemenea minte s-a îndoit şi s-a întrebat, nu ascultă de ordinele nici unei religii, secte sau guru. Noi am alungat religia din viaţa noastră. Am fîcut la fel şi cu moartea. Le-am amânat. De ce facem asta acum şi cu adevărul? De ce trăieşte mintea în timp? Timpul devine important pentru că îi îngăduim să existe. Dacă nu există timp totul se rezolvă. Puteţi renunţa instantaneu în timpul vieţii la ataşamentele voastre: la furie, violenţă, lăcomie? De ce ar trebui să am o anumită poziţie atunci când meditez? De ce ar trebui să practic meditaţia- să ajung unde? Nu puteti experimenta iluminarea. Când mintea este absolut tacută, nu există nici o mişcare a gândului, atunci poate veţi vedea ceva; poate există acolo ceva sacru dincolo de cuvinte.

Vezi online cu traducere:

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii abonat la cele mai noi articole postate pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

Clik pe linkul de mai jos pentru abonare:

Invitatie in WhatsApp Grup