Jiddu Krishnamurti – O minte religioasa este o minte care se raporteaza la fapte

Putem observa ce înseamnă a trăi şi a muri? Este posibil ca o persoană să găsească energia şi capacitatea necesară şi să renunţe în timpul vieţii la ataşament în toată agitaţia de care este înconjurată? De ce oare, din cele mai vechi timpuri, religia a jucat un rol atât de important în viaţa noastră? O minte religioasă este o minte în care nu există deyordine. Nu există un sistem sau o practică anume pentru meditaţie ci doar claritatea percepţiei unei minţi care este liberă, care nu se îndreaptă într-o direcţie anume şi care poate observa. Acolo unde există conflict există separare. Unde există separare nationalist, economică sau socială există conflict. Iar când în interior există separare între observator cel care este martor, cel care experimentează şi ceea ce experimentează, există un conflict. O minte care practică, se luptă, aşteaptă să fie liniştită nu va fi niciodată aşa.

Vezi online cu traducere:

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite