Jiddu Krishnamurti – Gandul si timpul sunt radacina fricii

Criza este în conştiinţa noastră ca oameni şi nu în domeniul economic sau politic. Am fost învăţaţi şi educaţi atât religios cât şi formal, că suntem separaţi, indivizi, că trebuie să ne ocupăm de noi înşine, dar asta este o iluzie pentru că există o conştiinţă comună pentru întreaga umanitate. Noi suntem umanitatea. Nu suntem nişte indivizi separaţi care se luptă pentru ei înşişi. De ce după ce au trăit pe acest pământ, timp de milioane de ani, oamenii nu au reuşit să rezolve problema relaţiilor dintre ei? Gândul se naşte din experienţă, cunoaştere şi prin urmare nu este nimic sacru în acesta. El este materialist, ţine de materie, gândire. Cunoaşterea se află mereu în umbra ignoranţei. Care este relaţia dintre dorinţă şi voinţă? Care este rădăcina psihologică, interioară a fricii? Meditaţia trebuie să înceapă cu ordinea din casă; din relatie, din dorinţe, plăceri, etc. Compasiunea este eliberarea de regrete.

Vezi online cu traducere:

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite