Jiddu Krishnamurti – Gandul si timpul sunt radacina fricii

Criza este în conştiinţa noastră ca oameni şi nu în domeniul economic sau politic. Am fost învăţaţi şi educaţi atât religios cât şi formal, că suntem separaţi, indivizi, că trebuie să ne ocupăm de noi înşine, dar asta este o iluzie pentru că există o conştiinţă comună pentru întreaga umanitate. Noi suntem umanitatea. Nu suntem nişte indivizi separaţi care se luptă pentru ei înşişi. De ce după ce au trăit pe acest pământ, timp de milioane de ani, oamenii nu au reuşit să rezolve problema relaţiilor dintre ei? Gândul se naşte din experienţă, cunoaştere şi prin urmare nu este nimic sacru în acesta. El este materialist, ţine de materie, gândire. Cunoaşterea se află mereu în umbra ignoranţei. Care este relaţia dintre dorinţă şi voinţă? Care este rădăcina psihologică, interioară a fricii? Meditaţia trebuie să înceapă cu ordinea din casă; din relatie, din dorinţe, plăceri, etc. Compasiunea este eliberarea de regrete.

Vezi online cu traducere:

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.
 

Am câteva costuri operaționale pentru acest website și petrec mult timp pentru a-l menține funcțional. Donația dvs. face acest lucru posibil. Vreau să vă mulțumesc pentru asta. Să menținem acest website funcțional fără reclame enervante, doar prin donații voluntare. Acest lucru ar fi atât de minunat! Dacă nu puteți dona sau nu doriți, nu vă faceți griji. De asemenea, este OK.