Jiddu Krishnamurti – Conversatie cu Huston Smith : Autoritatea e distructiva

Q: În aceasta lume derutată şi derutantă, chinuiți de voci contradictorii din afară şi dinăuntru, cu astrele parcă împotriva dorințelor noastre şi tensiuni nesfârşite, este oare posibil să trăim total lucizi? Pentru a avea claritate, primul lucru esențial e libertatea, libertatea de autoritate. Pentru a deveni propria noastră lumină călăuzitoare trebuie sa refuzăm orice altă lumină, oricât de măreață. Atâta vreme cât omul acceptă violența și trăiește o viață in violență, va perpetua frica și va accepta autoritatea. In clipa în care întrebi “Cum să fac?” te-ndepărtezi de ideea principală de-a învăța. Pentru a învăța despre ceva trebuie să fii în contact complet cu acel lucru. Vreau să învăț despre frică, deci trebuie să mă uit la ea, s-o înfrunt. La momentul fricii nu există nici observator, nici observat. Gândul nu poate fi niciodată liber deoarece gândul e răspunsul memoriei, al trecutului.

Vezi online cu traducere:

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite