Jiddu Krishnamurti – Brockwood Park 1983 – Conversatie cu David Bohm

Care este viitorul omului? Toate problemele cu care se confruntă acum umanitatea, psihologice şi nu numai sunt rezultatul gândului. Noi urmăm acelaşi tipar ca gândul. Gândul nu va rezolva vreodată problemele noastre. ‘Eu-l’ este o structură creată de gând. El este conştiinţa mea, numele meu, forma şi experienţele. Există o conştiinţă a umanităţii sau una individuală? Acţiunea care rezultă din gândul limitat conduce inevitabil la conflict. Separarea geografică şi religioasă a umanităţii a creat haos în lume. ‘Eu-l’ este o entitate care separă. De ce există separare?

Vezi online cu traducere:

J. Krishnamurti – Brockwood Park 1983 – Prima conversaţie cu David Bohm

 

J. Krishnamurti – Brockwood Park 1983 – A doua conversaţie cu David Bohm

Se poate schimba constiinţa umană în timp? Creierul este condiţionat fizic, chimic? Este sinele centrul condiţionării psihologice? Condiţionarea care determină sinele crează multe probleme. Se poate schimba condiţionarea celulelor creierului? Atâta timp cât creierul este condiţionat relaţia sa cu mintea este limitată. Este creierul un instrument al minţii atunci când nu este condiţionat? Un creier tăcut se mai află în relaţie cu mintea? Este inteligenţa diferită de percepţie? Acţiunea percepţiei este inteligenţă?

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

 


Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite