Jeff Iliff – Un motiv in plus sa dormi bine

Jeff Iliff poza

Somnul. Ne petrecem o treime din viață făcând asta, dar înțelege cineva cu adevărat despre ce e vorba? Acum două mii de ani, Galen, unul dintre cei mai proeminenți cercetători ai antichității, a spus că atunci când suntem treji forța motorie a creierului, combustibilul său, ar curge către celelalte părți ale corpului, animându-le și lăsând creierul sterp; și credea că atunci când dormim toată această umezeală care umplea corpul ar năvăli înapoi, rehidratând creierul și înviorând mintea. Sună total ridicol azi, dar Galen încerca să explice ceva despre somn de care ne lovim în fiecare zi. Știm cu toții din proprie experiență că atunci când dormim, ni se limpezește mintea, și când nu dormim, mintea devine tulbure. Chiar dacă știm mai multe despre somn acum decât pe vremea lui Galen, încă nu am înțeles de ce somnul, din toate activitățile noastre, are această incredibilă funcție restaurativă pentru minte.

Selectati limba romana pentru traducere!

Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.
 

Am câteva costuri operaționale pentru acest website și petrec mult timp pentru a-l menține funcțional. Donația dvs. face acest lucru posibil. Vreau să vă mulțumesc pentru asta. Să menținem acest website funcțional fără reclame enervante, doar prin donații voluntare. Acest lucru ar fi atât de minunat! Dacă nu puteți dona sau nu doriți, nu vă faceți griji. De asemenea, este OK.