Islam – Imperiul credintei

Great Religion

Documentarul Islam – Empire of Faith, a fost o mare provocare inca de la inceput, in primul rand pentru ca istoria si cultura islamului acopera o perioada de timp de peste 1000 de ani, si o populatie raspandita pe tot globul.

Povestit de Ben Kingsley. În Cairo muezinul îi cheamă pe musulmani la rugăciune. E aceeaşi chemare făcută de cinci ori pe zi, în fiecare zi în multe oraşe din lume. Aproape un sfert din populaţia lumii răspunde chemării unită de spiritul puternic al islamului. “Allah este mare” spune muezinul. “Nu există alţi dumnezei în afară de Allah.” “Şi Mohammed este trimisul lui Allah.” “Veniţi să vă rugaţi.” “Veniţi să vă bucuraţi.” “Allah este mare.” “Nu există alţi dumnezei în afară de Allah.” În decursul istoriei civilizaţia islamică a reprezentat una din cele mai mari realizări ale omenirii. O putere mondială bazată doar pe credinţă. O revoluţie spirituală care va afecta populaţia de pe trei continente şi va forma un imperiu. Pentru Occident mare parte din istoria islamului a fost ascunsă de un văl al fricii şi neînţelegerii. Şi totuşi, istoria ascunsă a islamului este adânc şi în mod surprinzător împletită cu civilizaţia occidentală. Învăţaţii musulmani au readus în actualitate înţelepciunea grecilor antici, în timp ce Europa se zbătea în Evul Mediu. Ei au fost cei care au sădit seminţele Renaşterii cu 600 de ani înainte de naşterea lui Leonardo Da Vinci. De la metode de vindecare a bolilor până la numerele pe care le folosim pentru calcule culturile lumii au fost influenţate de civilizaţia islamică. Toate astea au început cu viaţa unui singur om obişnuit şi a mesajului profund pe care l-a adus şi care a schimbat lumea pentru totdeauna. Numele lui a fost Mohammed.

Vezi documentarul online:

Ep.1

Server 1

Server 2

https://ok.ru/video/1062063966945

 

Ep.2

Server 1

Server 2

https://ok.ru/video/1062064032481

 

Ep.3

Server 1

Server 2

https://ok.ru/video/1062063901409

Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.
 

Am câteva costuri operaționale pentru acest website și petrec mult timp pentru a-l menține funcțional. Donația dvs. face acest lucru posibil. Vreau să vă mulțumesc pentru asta. Să menținem acest website funcțional fără reclame enervante, doar prin donații voluntare. Acest lucru ar fi atât de minunat! Dacă nu puteți dona sau nu doriți, nu vă faceți griji. De asemenea, este OK.