IO (2019) – Savantii au prezis ce va urma…

Studiile din ultimii ani au arătat că oamenii sunt responsabili pentru poluarea aerului cu 40 de miliarde de tone de dioxid de carbon în fiecare an și pentru producerea a 3,5 milioane de tone de deșeuri solide în fiecare zi. Această activitate umană a avut un impact atât de dramatic și de rapid asupra mediului înconjurător încât mulți oameni de ştiinţă cred că nu mai trăim în era Holocen, ci am trecut într-o nouă eră, denumită Antropocen. Creşterea temperaturii globale, topirea calotelor de gheață și numeroasele specii de plante și animale aflate pe cale de dispariție sunt dovezi evidente ale faptului că noua eră în care ne aflăm are un impact major asupra fiecărui aspect al mediului înconjurător, iar oamenii nu fac excepție. Unele studii au arătat că există o legătură între poluarea aerului şi boala Alzheimer, în timp ce altele au remarcat că poluarea aerului poate afecta memoria de scurtă durată și coeficientul de inteligență IQ. În prezent, un nou studiu ne dezvăluie că poluarea aerului reprezintă cauza decesului a milioane de oameni în fiecare an.

Vezi clip selectat din film cu traducere:

 

Filmul se poate vedea online cu traducere la adresa – https://bit.ly/2TWZ4Ne

 Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.
 

Am câteva costuri operaționale pentru acest website și petrec mult timp pentru a-l menține funcțional. Donația dvs. face acest lucru posibil. Vreau să vă mulțumesc pentru asta. Să menținem acest website funcțional fără reclame enervante, doar prin donații voluntare. Acest lucru ar fi atât de minunat! Dacă nu puteți dona sau nu doriți, nu vă faceți griji. De asemenea, este OK.