HarvardX – Cum este produsa energia in corpul tau

Dar ce sunt mitocondriile? Sunt considerate generatoarele de energie ale celulelor – elementele chimice intră în celulă și mitocondriile le convertesc în surse de energie, cea mai important sursă fiind adenozin-trifosfatul. Mitocondriile coordonează o multitudine de căi metabolice și de semnalizare și joacă, de asemenea, un rol important în procesul de programare a morții celulare. Declinul funcției respiratorii și creșterea stresului oxidativ la mitocondrii sunt doi factori despre care se crede că au un rol important în procesul de imbătrânire.

Când scade nivelul NAD din celulă, ceea ce se întâmplă când îmbătrânim, activitatea sirtuinelor scade și ea, făcând ca semnalele cruciale trimise să scadă în putere și ducând la disfuncții ale mitocondriilor, cu efect de accelerare a proceselor de îmbătrânire.

În plus de NAD, un alt element, dar mult mai cunoscut déjà, cu efect benefic asupra organismului uman în încetinirea proceselor de îmbătrânire prin stimularea sirtuinelor este resveratrolul – ingredient al vinului. Ca urmare, cercetătorii încearcă combinarea celor două – NAD-ul și resveratrolul – pentru a găsi o cale de revigorare puternică a mitocondriilor și, astfel, de încetinire a procesului de îmbătrânire, această abordare fiind considerată drept o importantă oportunitate pentru viitorul apropiat.

Vezi online cu traducere:


Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite