Ghost in the Shell (2017) – Sufletul din cochilie: Un Matrix evoluat ca spectacol vizual

The Ghost in the Shell oferă un spectacol foarte ambiţios și creativ, arătând cum ar fi fost din punct de vedere vizual Matrix dacă s-ar fi făcut în anul 2017 și nu în 1999. În mod evident, benzile desenate manga semnate de Masamune Shirow din 1989, dar și filmul de animație cu titlu omonim din anul 1995 au funcționat ca un storyboard pentru regizorul Rupert Sanders, care folosește aproape cadru cu cadru materialul original, din comoditate sau poate ca un omagiu. Cei nefamiliarizați cu anime-ul original, vor fi captivați și de poveste, ce are un personaj central a cărui simplă existență este o propunere morală fascinantă. Titlul filmului se referă la un context în care sufletul uman este găzduit într-un corp artificial.

Vizoneaza clipul selectat din film:

https://goo.gl/JmpxlR

 

În „Ghost in the Shell”, majoritatea oamenilor nu au corpuri naturale, ci combinații între organisme și roboți. Există membre și ochi artificiali, dar și creiere îmbunătățite, de exemplu prin microcipuri care permit unei persoane să învețe o limbă străină – ca franceza – în doar un minut. Personajul lui Scarlett Johansson este exemplul perfect al rezultatului acestui proces – un creier uman găzduit într-un corp umanoid, dar artificial. În această lume, hacking-ul a devenit o amenințare din ce în ce mai reală. În viitorul din Ghost in the Shell, infractorii pot nu doar să îți intre în contul bancar, ci să intre și în amintirile tale și în partea din creier care îți controlează comportamentul. Împotriva acestor cyber-teroriști a fost dezvoltată o divizie de elită anti-tero, Section 9, alcătuită din persoane cu multiple „îmbunătățiri tehnologice”. La începutul filmului, Major este desemnată să găsească și să îl elimine pe Kuze, creierul unui atac îndrăzneț împotriva directorilor Hanka Corporation. Kuze este un hacker capabil, pornit să se răzbune contra acelora care, crede el, l-au nedreptățit.

Vizoneaza clipul selectat din film:

https://goo.gl/Yx0JxG

 

Vizoneaza clipul selectat din film:

https://goo.gl/weQd3B

 

Vizoneaza clipul selectat din film:

https://goo.gl/zhFkY7

 

Vizoneaza clipul selectat din film:

https://goo.gl/UtWKDp

 

Vizoneaza clipul selectat din film:

https://goo.gl/6JscO2

 

Vizoneaza clipul selectat din film:

https://goo.gl/27EVFC

 

The Ghost in the Shell este cu siguranță un film neapărat de văzut pe ecran cât mai mare (rulează în 3D inclusiv la IMAX), cu o plastică ingenioasă, parcă un upgrade la cea din Matrix, care se concentrează pe acțiune și spectacol fără să chestioneze prea mult, fără să filozofeze prea tare, dar care ne fascinează vizual și nu ne lasă deloc să ieșim din sala de cinema fără să nu reflectăm asupra posibilității de a pierdere valorilor de bază ale umanității pe parcus ce tehnologia ne acaparează.


Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, openload, vimeo, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce!Apreciem sprijinul celor cu suflet, pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare.

Your email is never published or shared.