George Zaidan – Cum sunt legati atomii, Unde se afla electronii?

Screen Shot 12-28-15 at 12.21 PM

Atomii mici care formează lumea noastră sunt alcătuiţi din protoni, neutroni şi electroni. Deşi numărul de protoni determină identitatea atomului, electronii săi – adică, locaţia exactă în afara nucleului — îi uimesc pe oamenii de ştiinţă. George Zaidan şi Charles Morton arată cum putem căuta să determinăm unde ar putea fi aceste mititele particule numite electroni. Lecție de George Zaidan și Charles Morton, animație de Karrot Animation.

Atomii pot (şi au) legături constante; aşa formează molecule. Uneori, într-un bloc de atomi, un atom ia electronii de la alt atom, formând o legătură ionică. Atomii pot de asemenea să aibă în comun electroni în legături covalente. De la oxigenul simplu până la cromozomul uman nr. 13, George Zaidan şi Charles Morton dezvăluie umila legătura chimică.

Selectati limba romana pentru traducere la video!

 


Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce! Daca tot nu porneste, va rog sa trimite-ti un mesaj de la rubrica contact si verific sursa la server daca mai este valida.


Vă rugăm să donați cât considerați de cuviință pentru a contribui la eforturile mele de extindere a acestui proiect educațional unic. Orice sumă va fi folosită pentru acoperirea costurilor lunare de traducere și mentenanță tehnică a site-ului. Perioadele ridicate de trafic pe site pot conduce la blocarea serverului și activarea automată a unui plan tarifar de găzduire a trezireainteligentei.ro pe care nu mi-l pot permite fără ajutorul publicului.