George Zaidan – Cum sunt legati atomii, Unde se afla electronii?

Screen Shot 12-28-15 at 12.21 PM

Atomii mici care formează lumea noastră sunt alcătuiţi din protoni, neutroni şi electroni. Deşi numărul de protoni determină identitatea atomului, electronii săi – adică, locaţia exactă în afara nucleului — îi uimesc pe oamenii de ştiinţă. George Zaidan şi Charles Morton arată cum putem căuta să determinăm unde ar putea fi aceste mititele particule numite electroni. Lecție de George Zaidan și Charles Morton, animație de Karrot Animation.

Atomii pot (şi au) legături constante; aşa formează molecule. Uneori, într-un bloc de atomi, un atom ia electronii de la alt atom, formând o legătură ionică. Atomii pot de asemenea să aibă în comun electroni în legături covalente. De la oxigenul simplu până la cromozomul uman nr. 13, George Zaidan şi Charles Morton dezvăluie umila legătura chimică.

Selectati limba romana pentru traducere la video!

 


Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite