Freaks (2018) – Despre Bioenergie si puteri psihice

Freaks este un film thriller science-fiction din 2018, regizat, scris și produs de Zach Lipovsky și Adam B. Stein. Îl joacă pe Emile Hirsch, Bruce Dern, Grace Park, Amanda Crew și Lexy Kolker, care avea șapte ani la momentul filmării. Bioenergia este, plastic vorbind, sângele nostru energetic. Capacitatea de a acumula și a direcționa o cantitate mare de energie într-o anumită direcție, în mod conștient, ne face să obținem rezultate remarcabile sau chiar să manifestăm puteri speciale, numite de unii paranormale, dar care sunt, în realitate, absolut normale. Acoperite de mister, învăluite într-o aură ocultă, practicile maeștrilor orientali îi duc pe aceștia la performanțe care par neverosimile, mintea obișnuită refuzând să accepte că este posibilă spargerea barierelor noastre fiziologice.

Vezi clip selectat din film:

Incetinirea timpului in momente cruciale nu e un mit. Cercetarorii in neurologie intaresc aceasta teorie si vin cu un nou studiu in acest sens. Specialistii explica cum creierul percepe o incetinire a timpului, procesand informatia la o intensitate mare intr-un moment critic. Fenomenul poate fi comparat cu o imagine difuzata in reluare.

Prin astfel de situatii trec, de obicei, fotbalistii, jucatorii de tenis, pilotii de Formula 1 sau oamenii aflati in situatii limita.

Jucatorul de tenis John McEnroe a recunoscut ca are o asemenea perceptie, cum ca trecerea timpului incetineste, chiar inainte de a lovi mingea. Si pilotii de Formula 1 au povestit despre asemenea momente inainte de o decizie importanta in timpul concursului. Cantitatea de informatii creste in scurt timp si din acest motiv e posibil ca oamenii aflati in situatii limita sa perceapa altfel trecerea timpului, a explicat dr. Nobuhiro Hagura, care a devenit interesat de fenomen cand a auzit diverse glume pe aceasta tema la fotbalistii japonezi.

Studiul a implicat un experiment pe masura. Voluntarii implicati au fost impartiti in doua grupe: cei care au fost instruiti sa atinga un ecran imediat ce zaresc anumite forme si cei care nu aveau nici o sarcina de indeplinit, ci doar sa urmareasca ecranul respectiv. Cercetatorii au constatat ca fenomenul de incetinire a timpului a fost resimtit de cei care urmareau diferite forme si apoi atingeau ecranul. Oamenii de stiinta au asociat sentimentul de incetinire a timpului cu modul in care creierul nostru gestioneaza cantitatea de informatii vizuale, ceea ce primeste ca informatie prin intermediul ochilor.

Urmatorul pas pe care vor sa il faca specialistii tine de efectuarea unei electroencefalograme pentru a urmari activitatea creierului voluntarilor in astfel de situatii. Cercetatorii spera ca un sportiv de elita va fi de acord sa participe la cea de-a doua etapa a acestui experiment.

Filmul se poate vedea la adresa: https://bit.ly/2RgdPga


Dăruieşte şi vei primi inzecit. Sustine munca si existenta acestui website:


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

Invitatie Grup WhatsApp