Empires – Egypt’s Golden Empire (Egiptul Imperiul de aur)

PBS Empires - Egypt

Egiptul : Imperiul de aur cu titlul original Empires : Egypt’s Golden Empire este un film documentar ce face parte din seria Empires produsa de PBS si este alcauit din trei parti in care avem ocazia sa patrundem adanc in secretele uitate ale faraonilor.

Acum 3500 de ani, Roma nu era decat o mlastina, iar Acropolis nu era decat o stanca goala, insa Egiptul era un imperiu in plina ascensiune. In acea perioada in Egipt a avut loc o explozie a civilizatiei umane, creativitatea, bunastarea populatiei si puterea Egiptului aveau sa-l faca sa fie invidiat de toata lumea. Dupa ce i-au invins pe Hyksos, faraonii si-au extins imperiul si si-au mentinut granitele atat prin forta cat si prin diplomatie Aceasta a fost perioada de varf a Egiptului, in care aurul venea catre capitala sa din toate partile. Faraonii care au condus Egiptul in aceasta perioada au fost : Ahmose, Hatshepsut, Tuthmosis III, Amenhotep III, Akenhaten, Tutankhamen and Ramesses III.

In spatele puterii Egiptului stau resursele sale naturale din acea perioada, pe primul loc aflandu-se fluviul Nil, o adevarata autostrada pentru vasele de comert a acelor vremuri. Nilul a contribuit si in agricultura, de-a lungul sau existant un teren foarte fertil, exploatat la maximum de egipteni. O inventie care avea sa schimbe definitiv omenirea, a fost papirusul, oamenii putand sa-si transmita astfel cunostintele de-a lungul generatiilor mult mai eficient.

 

Vezi online cu traducere:

Ep.1

Server 1

Server 2

https://ok.ru/video/1060595698401

 

Ep.2

Server 1

Server 2

https://ok.ru/video/1060595567329

 

Ep.3

Server 1

Server 2

https://ok.ru/video/1060595632865

Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.
 

Am câteva costuri operaționale pentru acest website și petrec mult timp pentru a-l menține funcțional. Donația dvs. face acest lucru posibil. Vreau să vă mulțumesc pentru asta. Să menținem acest website funcțional fără reclame enervante, doar prin donații voluntare. Acest lucru ar fi atât de minunat! Dacă nu puteți dona sau nu doriți, nu vă faceți griji. De asemenea, este OK.