Dracula (TV Mini-Series 2020) – Teama si Refuzul de a face experienta mortii

Acum trebuie să lămurim conceptul de experienţă şi să înţelegem de ce creaţia a simţit necesitatea să creeze doi creatori, care, la rândul lor, după cum vom vedea, au simtit necesitatea să creeze alte fiinte. Trebuie să înţelegem că Conştiinţa este eternă. Deci, Conştiinţa are la dispoziţie totul, mai puţin un lucru – moartea. Deci. Conştiinţa să trăiască pe propria piele experienţa morţii. Conştiinţa nu înţelege ce înseamnă a începe şi a termina pentru că este eternă. Atunci cere celor două emanaţii ale sale – cei doi creatori – să facă pentru ea o astfel de experienţă. Cei doi creatori, odată ce au devenit conştienţi că există, refuză să trăiască această experienţă pe ei înşişi, pentru că asta ar însemna şi sfârşitul existenţei lor. Si îşi deleagă creaturile să facă această experienţă în locul lor.

In acest sens primul creator (CI) creează Primul Om (PO) cu suflet, care, având suflet, înţelege că sufletul nu are axa timpului şi înţelege că secretul imortalităţii stă în suflet. Si PO refuză să trăiască experienţa sfârşitului de sine si decide astfel că nu doreşte să se despartă de partea sa sufletească. Poate obţine acest lucru într-un singur fel – creând la rândul său alte fiinţe, care vor găzdui partea sa sufletească.. Creaturile vor muri şi PO îşi va lua înapoi partea sufletească, dar astfel încât aceasta să-şi fi trăit experienţa, dar pe spatele altora. PO nu moare, iar alti sunt mijlocul prin care acesta poate să trăiască această experienţă a morţii. Insă planul nu va funcţiona conform planificării. Creaturile, care sunt creaturile lui PO, se răzvrătesc pentru că sunt trataţi astfel, iar PO face astfel încât aceştia să-şi piardă partea sufletească, pentru că este prea periculos ca ei să o aibă în interiorul lor. Ca nu cumva apoi să nu mai dorească să o înapoieze proprietarului legitim la sfârşitul experienţei. Unele creaturi sunt privaţi chiar şi de corpul de care se agaţă sufletul (cum este cazul Luxului), iar alţii suferă distingeri şi războaie. PO care orchestrează totul de sus, îşi readuce astfel sufletele acasă – mitul Turnului Babei. In acest stadiu, sufletele, care au trăit diferite experienţe, înţeleg că a se întoarce la PO înseamnă a se întoarce într-o închisoare virtuală, unde PO comandă şi unde nu îi este permis să moară, adică să facă acea experienţă necesară sufletului, pentru care a şi fost creat. Dacă corpul său nu moare (corpul lui PO), sufletul nu poate să se desprindă şi să facă o nouă experienţă. – Text extras din Geneza de geneza-i-ii-iii-corrado-malanga

Vezi clip 1 selectat din serial:

Vezi clip 2 selectat din serial:

Serialul se poate vedea la adresa – https://bit.ly/2N3Diqi


Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite