Dr. Viorel Lupu – Hipnoza si hipnoterapia

Hipnoterapia are o utilizare relativ recentă. Nu se ştie cu exactitate când a fost întrebuinţată pentru prima dată. Dar a fost menţionată în publicaţiile americane după cel de-al doilea război mondial (hypnotherapy). Astăzi, ea este foarte utilizată. Termenul de hipnoterapeut, la fel ca şi cel de hipnoterapie nu desemnează nimic precis. Părerea lui J.A. Malarewicz este că: Hipnoza însăşi nu este o terapie. Ea este unul dintre instrumentele pe care terapeutul îl poate utiliza în faţa unei situaţii anume, în funcţie de experienţă, de specificitatea situaţiei şi în funcţie de dorinţa pacientului. Studierea fenomenelor hipnotice nu permite elaborarea unei teorii care să servească drept bază la utilizarea lor terapeutică.

Vezi online:

Ep1

 

Ep.2

 
Cartile lui Daniel David se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

   
Cartile lui Viorel Lupu se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce! Daca tot nu porneste, va rog sa trimite-ti un mesaj de la rubrica contact si verific sursa la server daca mai este valida.


Vă rugăm să donați cât considerați de cuviință pentru a contribui la eforturile mele de extindere a acestui proiect educațional unic. Orice sumă va fi folosită pentru acoperirea costurilor lunare de traducere și mentenanță tehnică a site-ului. Perioadele ridicate de trafic pe site pot conduce la blocarea serverului și activarea automată a unui plan tarifar de găzduire a trezireainteligentei.ro pe care nu mi-l pot permite fără ajutorul publicului.