Dr. Peter Fenwick – Despre fenomenele care apar cand murim

Dr. Peter Fenwick, neuropsihiatru, expert în lumea întreagă a studiat fenomenele de sfârșit de viață, inclusiv experiențele apropiate de moarte și viziunile pe patul de moarte. Cea mai recentă carte este “Arta morții”. Interesul lui Fenwick pentru experiențele din apropierea morții, au apărut după ce a citit cartea lui Raymond Moody “Viața după viață”. Inițial sceptic față de dovezile anecdotice ale lui Moody, Fenwick și-a reevaluat opinia după o discuție cu un pacient propriu, care a descris o experiență apropiată de moarte foarte asemănătoare cu cea a subiecților lui Moody. De atunci, el a colectat și analizat mai mult de 300 de exemple de experiențe din apropierea morții.  El a fost criticat de comunitatea medicală pentru că a susținut că CONȘTIINȚA UMANĂ SUPRAVIEȚUIEȘTE MORȚII CORPORALE. Fenwick și soția sa sunt coautori ai artei de a muri, un studiu al nevoilor spirituale ale pacienților apropiați de moarte. Fenwicks susține că practicile medicale moderne au devalorizat experiențele sfârșitului vieții și a cerut o abordare mai holistică pentru moarte și pentru a muri. În 2003, Dr. Pete Fenwick și Dr. Sam Parnia au apărut în documentarul BBC “Ziua în care am murit”. În film, Parnia și Fenwick au discutat convingerea că cercetările din experiențele apropiate ale morții arată că mintea este independentă de creier. Fenwick și Parnia au susținut că cercetările din NDE pot arăta că “mintea este încă acolo după ce creierul este mort”.

Vezi online cu traducere:

 
Cartile lui Raymond A. Moody se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.
 

Am câteva costuri operaționale pentru acest website și petrec mult timp pentru a-l menține funcțional. Donația dvs. face acest lucru posibil. Vreau să vă mulțumesc pentru asta. Să menținem acest website funcțional fără reclame enervante, doar prin donații voluntare. Acest lucru ar fi atât de minunat! Dacă nu puteți dona sau nu doriți, nu vă faceți griji. De asemenea, este OK.