Distorted (2018) – Psihotehnologia, lupta pentru minte

Sunt parinti care au renuntat la TV odata cu aparitia celui mic, fiind convinsi ca acesta nu poate aduce nimic bun. Sunt altii care admit ca nu s-ar descurca fara ajutorul televizorului ori tabletei, aceste gadgeturi tinand ocupat copilul cat ei trebuie sa duca la bun sfarsit unele sarcini.

Vezi online cu traducere:

 

Stroboscopul e folosit de hipnotizatori pentru a induce transa hipnotice. Poate declanşa criza de epilepsie la un epileptic. Din păcate, toate cluburile de noapte îl folosesc. Oare de ce? Odată indusă transa, conştiinţa se modifică în aşa măsură încât nu mai opune rezistenţă sugestiilor. Hipnotizatul poate fi uşor manipulat prin sugestii de alţii.

 

Vezi online cu traducere:

 

Urmarind activitatea corticala in timpul privitului la televizor/calculator, cercetatorii constata aparitia unei anomalii neurologice si anume inhibarea emisferei stangi a creierului, care isi reduce extrem de mult activitatea, lasand emisfera dreapta sa indeplineasca toate activitatile cognitive. Emisfera stanga este responsabila pentru organizarea, analiza si judecarea datelor primite. Emisfera dreapta trateaza informatiile in mod necritic, determinand raspunsuri mai degraba emotionale decat rationale.

Vezi online cu traducere:

Clip 1

 

Clip 2

 

Clip 3

Copilul, in fata tehnologiei, are o stare mentala pasiva (emisfera stanga fiind inactiva), absorbind totodata o cantitate uriasa de informatii, pe care nu o intelege in totalitate, nu o organizeaza si nu o proceseaza corespunzator. Dupa o vizionare prelungita, copiii vor avea tendinta de a ramane in aceeasi stare de pasivitate sau de neimplicare in cunoasterea lumii reale.

 

Filmul se poate vedea la aceasta adresa – http://bit.ly/2T2Z8LU 

 
Cartile lui Virgiliu Gheorghe se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

   
Cartile lui Bogdan Ficeac se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii abonat la cele mai noi articole postate pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

Clik pe linkul de mai jos pentru abonare:

Invitatie in WhatsApp Grup