Deepak Chopra – Despre somn

Avem nevoie de minimum șase-opt ore de somn odihnitor, în fiecare noapte. Somn odihnitor înseamnă să adormi ușor, de îndată ce ai stins lumina și să dormi bine toată noaptea. Lipsa unui somn odihnitor accelerează îmbătrânirea, somnul odihnitor accelerează vindecarea, minimizează entropia și impulsionează reînnoirea. Natura lucrează în anotimpuri, cicluri și ritmuri. Totul în această lume trece prin perioade de activitate și de odihnă – inclusiv corpul nostru biologic. Planeta noastră are cicluri de zi și noapte, precum și un ciclu de anotimpuri. Când ritmurile noastre biologice sunt aliniate cu ritmurile naturii, sistemul corp/minte se simte întărit și sănătos. Când ritmurile biologice nu sunt aliniate cu ciclurile naturale, se va produce uzură și distrugere în corp și minte, accelerând procesul de îmbătrânire. Dacă dormi opt ore – între zece seara și șase dimineața – te vei simți mai odihnit decât dacă ai dormit opt ore între miezul nopții și opt dimineața. Reamintește-ți că nu ești izolat de Natură – ci că tu ești parte a Naturii.

Vezi online cu traducere:

 
Cartile lui Deepak Chopra se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite